CMC logo
Sef lucrari dr.ing. Danut Babor
Facultatea de Constructii si Instalatii IASI, Bd.MANGERON 43, Cod Postal 700050, Disciplina Materiale Constructii

Acasa Constructii Moderne

Ultimele Comentarii

  • Suntem in cautarea unui portal al constructiilor, ... Citeste...
  • Am gasit pe net o casa de comenzi de materiale de ... Citeste...
  • Care sunt materialele moderne de construcție și ca... Citeste...
  • Salut si va felicit pentru organizarea acestui sit... Citeste...
  • Construtiile metalice sunt mult mai elastice. www.... Citeste...
Constructii Moderne PDF Imprimare Email
Scris de Administrator   
Marţi, 12 August 2008 22:33

Otelul, un mod de expresie

Odata cu schimbarile sociale si economice, cu dezvoltarea marilor orase si a industriilor, s-au cautat noi solutii arhitecturale. Designul oraselor nu mai putea fi acelasi ca atunci cand spatiul permitea ca fiecare familie sa locuiasca intr-o casa independenta. Asa au aparut, cladirile pe verticala, colosii de beton si fier. Mai tarziu, nevoia de functionalitate, dar si cea estetica, au dus la aparitia cladirilor din sticla si structuri metalice. Stilul arhitectural modern a evoluat spre simplitate, eliminanad ornamentele. Aceasta este redata stilistic prin precizia formelor geometrice, prin structurile neacoperite sau transparente, prin vizibilitatea instalatiilor, toate invaluite intr-o nota tehnologica.

Otelul si sticla sunt o asociere eleganta in constructia cladirilor moderne. Peretii de sticla si otel sunt folositi adesea in atriumurile si holurile caldirilor mari pentru ca asigura transparenta, o luminozitate mare si dau senzatia de deschidere. De asemenea, folosind structuri metalice de otel, pot fi create cladiri cu forme neconventionale, cu acoperisuri curbate si unghiuri line.

Caracterisiticile otelului

Otelul este un aliaj folosit in constructii pentru ca are o durata de viata mare si nu necesita inlocuire. Spre deosebire de alte materiale, are o greutate redusa, iar cladirile cu structuri metalice sunt mai usor de construit, lucrarile avand un timp redus de executie.

Otelul este un material care poate fi usor modelat, dar are si o rezistenta sporita. Constructiile din otel sunt preferate in tarile cu risc seismic pentru ca se comporta foarte bine in cazul unui cutremur. In plus, otelul nu isi schimba dimensiunea in functie de variatiile temperaturii si nu arde.

O alta caracteristica ce il face un material modern este posibilitatea de a fi 100% reciclat. El inlocuieste cu succes lemnul si salveaza copacii de la taiere. De exmplu, o constructie pe structuri de lemn cu o suprafata medie de 100 mp (P+E) foloseste cca 40-45 m3 de cherestea .

Constructiile de otel sunt, de asemenea, rentabile si ca pret.

Otelul poate fi folosit in constructia cladirilor industriale, a podurilor si chiar a bisericilor. Printre cele mai faimoase constructii din otel se numara Turnul Eiffel, Walt Disney Concert Hall din Los Angeles, si Brooklyn Bridge.

Sfaturi Info-Ghid:

Otelul este folosit in constructiile industriale si comerciale, dar poate fi integrat si in constructia de case. Este un material ieftin si modern.

Ultima actualizare în Marţi, 07 Decembrie 2010 09:50
 

Comentarii  

 
0 #4 RANDAC 05-03-2016 19:45
Construtiile metalice sunt mult mai elastice.

www.constructii-renovari-consolidari-case.ro
 
 
0 #3 Pop Ioan 22-08-2014 10:07
structurile metalice la o casa au un aspect aparte nemtesc daca vreti sa o luam asa totusi, nu cred ca rezistenta in timp este mai mare decat cele fara structura metalica

www.sto.ro
 
 
+1 #2 parchet 31-05-2013 10:39
Foarte interesant articol, plin de informatii utile!
 
 
0 #1 Ion Popescu 28-10-2011 14:34
O trecere in revista a unora dintre cel emai interesante constructii metalice mai putin cunoscute - inclusiv piramida subterana, rasturnata, din Mexic: http://panourihale.ro/constructii-metalice.html
 

Online acum:

   Avem 10 vizitatori online

feed-image Abonare RSS

Ultimele Stiri

Articole Populare


Dezvoltat de: sundayDesign
Sponsor: infoStrada.ro
Valid XHTML and CSS.